Clean Data Turku Business Region Ultrahackin voittoon

Kansainvälinen Turku Business Region Ultrahack -innovaatiokilpailu huipentui viikonloppuna pidettyyn finaaliin. Kilpailussa KiiltoClean ja Meyer Turku etsivät uusia ideoita parempaan käsihygieniaan ja tulevaisuuden risteilyelämyksiin.

KiiltoClean Oy:n toimeksiannossa tavoitteena oli käsihygienian kehittäminen. Yhtiön asiantuntijoista koostunut raati valitsi voittajaksi Clean Data -tiimin, jonka ideassa saippua-annostelijoista kerätään sensoreiden avulla tietoa käsihygienian tasosta.

Infektioriskin kannalta kriittisissä paikoissa, esimerkiksi sairaalaympäristössä, voidaan Clean Datan idean avulla seurata miten hyvin käsihygienia toteutuu eri pisteissä. Voittajien ratkaisu on jo hyvin pitkällä ja sitä voidaan melko nopealla aikataululla lähteä testaamaan käytännössä. Lisäksi se on kestävän kehityksen kannalta erinomainen, sillä sitä voidaan soveltaa jo käytössä oleviin annostelijoihin”, kertoo KiiltoClean Oy:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja Oili Kallatsa.

Meyer Turku Oy:n antamassa toimeksiannossa tavoitteena oli löytää henkilökunnan ja matkustajien risteilykokemusta uudistavia ideoita. Voittajaksi nousi Sea Sentries, jonka sovellus keskittyy risteilyjen turvallisuuden parantamiseen.

Uusia ideoita hackatonista

Hackaton oli KiiltoCleanille uusi tapa etsiä ideoita liiketoiminnan kehittämiseksi. Kilpailun anti yllätti positiivisesti ja ideoita kehitetään eteenpäin ratkaisijatiimien kanssa.KiiltoClean Oy:n edustajat ja voittajatiimi Clean Data yhteiskuvassa.

KiiltoClean Oy:n edustajat ja voittajatiimi Clean Data yhteiskuvassa.

Kilpailu ylitti odotuksemme. Saimme paljon hyviä ideoita, jotka myös ruokkivat omia näkemyksiämme. Kaikilla finalisteilla on potentiaalia, ja kaikkien kolmen loppusuoralle päässeen kanssa jatkamme keskusteluja yhteistyön jatkosta”, Oili Kallatsa sanoo.

Turku Business Region Ultrahackin järjesti Turku Science Park Oy yhteistyössä Ultrahackin kanssa. Yhteistyökumppanina kilpailussa oli ohjelmistoalan yritys Vincit Oyj. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 58 ideaa. Finaaliin osallistuneet joukkueet olivat enimmäkseen Suomesta, mutta mukana oli myös yksi joukkue Filippiineiltä.

Lisätietoja:

Kalle Luhtinen, Turku Science Park Oy, puh. 050 347 9541

Oili Kallatsa, KiiltoClean Oy, puh. 050 576 9243