Vauhtia kasvuun Venture Cavesta

Edessä tuotekehitysprojekti, laajentuminen uudelle markkinalle, investointeja kehitykseen tai laitteisiin? Kasvuyrityksen rahoitusvaihtoehtojen kirjo on laaja, mutta rahoituksen hakeminen koetaan usein haastavaksi. Mahdollisuuksia kasvun rahoittamiseksi tarjoavat niin julkiset rahoituslähteet, pääomasijoitukset kuin pankkilainatkin – Venture Cavessa kuulet, miten onnistut rahoituksen hakemisessa!

Rahoitustapahtuma Venture Cave tarjoaa torstaina 24. tammikuuta kattavan katsauksen kasvuyritysten erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin. Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa järjestettävään aamupäivän tapahtumaan voi sopia myös kahdenkeskisiä tapaamisia rahoittajien kanssa ja siten päästä yhdellä kerralla tapaamaan useita eri rahoitusta tarjoavia tahoja.

Sopiva paketti eri rahoituslähteistä

Kasvun rahoituksessa saattaa onnistua parhaiten keräämällä potin useista eri rahoituslähteistä. Grannelt Finance on kasvuyritysten rahoitusratkaisuihin erikoistunut yritys. Toimitusjohtaja, startup- ja kasvuyritysten kummitädiksikin tituleerattu Eeva Grannenfelt kertoo Venture Cavessa, miten kasvuyritykselle sopiva rahoituspaketti kootaan.

”Pk- ja kasvuyritysten rahoitusmahdollisuudet ovat monipuolistuneet voimakkaasti vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen johtuen lainsäädännön tiukentumisesta. Tämän seurauksena yrityksille on nykyään tarjolla useita eri rahoitusmahdollisuuksia, mutta useimmat niistä ovat pankkisektorin ulkopuolella. Erityisesti EU:n eri rahoitusinstrumenteja ei hyödynnetä Suomessa tarpeeksi. Tule kuuntelemaan, millaisen rahoituskokonaisuuden sinun yrityksellesi voidaan rakentaa.”

Pääomasijoituksella vauhtia kasvuun

Suomalaiset startupit ja alkuvaiheen kasvuyritykset ovat keränneet kotimaisilta ja ulkomaisilta venture capital -sijoittajilta vuosi vuodelta yhä suuremman pääomasijoituspotin. Tapahtumassa puhuu myös pääomasijoitusyhtiöiden rahoitusasiantuntijoita, jotka tekevät 50 000 – 5 000 000 euron sijoituksia toimialariippumattomasti sekä enemmistö- että vähemmistöosakkuuksia vastaan.

Guida Invest rahoittaa nuoria kasvuhaluisia, mutta myös pidempään toimineita yrityksiä, joita sparrata uudelleen kasvu-uralle. Yrittäjän sitoutuminen pitkäjänteiseen kehittämiseen ja avoimuus ulkopuolisten näkemyksille ovat tärkeitä ominaisuuksia rahoitusta hakevilla yrityksillä.

”Pääomasijoittaja tuo yritykseen valtavasti myös osaamista ja verkostoja, jotka voivat mahdollistaa yrityksen kasvun ja uudistumisen. Usein firman ulkopuolelta tuleva katsoo asioita eri näkövinkkelistä ja huomaa, mihin suuntaan kurssia kannattaisi kääntää. Pääomasijoittaja kannattaa ennen kaikkea nähdä voimavarana ja toiminnan mahdollistajana”, sanoo Guida Investin Antti Miettinen, joka tekee sijoituskohteiden arviointia.

Ilmoittaudu mukaan Venture Cave -rahoitusaamupäivään maanantaihin 21.1 mennessä.

Teksti: Annika Myrsky